ABOUT

MORNING COFFEE RECORDS

Op 1 januari 2006 richten singer/songwriter Marike Jager en toetsenist Henk Jan Heuvelink platenlabel Morning Coffee Records op. Het tweetal begint de dag graag met vers gemalen koffie, maar het label is vooral een manier om hun eigen muziek uit te kunnen brengen op een manier die bij hen past.

Deze do-it-yourself instelling geeft het duo veel vrijheid. Ze persen alle platen op vinyl, organiseren een fan-weekend in de Ardennen, gaan verrassende samenwerkingen aan met diverse kunstenaars en zetten een succesvolle kerkentour op.

Morning Coffee Records coacht ook andere artiesten en maakt bands wegwijs in de industrie. En als ze het echt niet kunnen laten brengen ze toch nog een plaat uit van iemand anders die ze gewoon heel goed vinden, zoals ‘6 minutes south’ van Woost (NL).

MARIKE JAGER

“Een aanwinst voor de popmuziek. Geen ‘one-hit-wonder’, maar een singer/songwriter die blijft overtuigen.” – De Volkskrant

Marike tourt succesvol langs festivals, clubs en theaters. Ze won de Grote Prijs van Nederland, speelde op festival Lowlands, werd genomineerd voor vier Edisons, werkte samen met theatermakers en orkesten en nam een duet op met de Canadese Ron Sexsmith.

Ook tourde ze door het land met een hiphopdanser voor De Nederlandse Dansdagen. Persoonlijk hoogtepunt is haar samenwerking met Grammy winnaar Tchad Blake (Tom Waits, The Black Keys) voor haar album ‘Here Comes The Night’.

Marike is dol op hardlopen, snowboarden, Gretsch gitaren, polaroid en vinyl. Ook presenteerde ze voor VPRO televisie (Lowlands, Zwarte Cross).

HENK JAN HEUVELINK

Henk Jan Heuvelink (1974) is toetsenist/bassist, optimist en manager van Marike Jager. Naast zijn voorliefde voor vers gebrande koffie en houtgerijpte wijn heeft hij een passie voor vintage instrumenten zoals wurlitzer, rhodes, harmonium en hammond.

Daarnaast is hij bestuurslid van NORMA, coacht hij bands, geeft hij fiscale & auteursrechtelijke advies. Als hij tijd over heeft lost hij problemen op.

Na een studie muziekregistratie speelde Henk Jan in diverse jazzformaties, hij speelde emorock bij de Haagse band Incense, electro/funk bij Steye, jaren ’50 swing met The Sing Sax & Swing Show en liedjes van Schmidt/Bannink voor het project ‘De Supersonische Boem’.

Sinds 2004 is hij vast begeleider van singer/songwriter Marike Jager op toetsen en bas. Samen met haar deed hij ervaring op als boeker, promotor, producer en platenbaas. De afgelopen jaren was hij veel in den lande te zien als lid van het Klein Orkest en met de tribute band The Dutch Queen.